Exclusiviteit ontmoet duurzaamheid: designmeubels die inspireren!

Meer dan alleen levering: gratis verzending vanaf €500 & optionele montage!

Altijd een stap vooruit met onze nieuwsbrief: Ontvang 5% premiekorting!

Tafelvoetbal ontwerpen

Meubelfabrikanten uit Italië, Spanje en Kroatië

De opkomst van RS Barcelona verliep in vier fasen; het is ook de verwezenlijking van een droom. Een werknemer van een ijzerfabriek droomde deze droom en verzamelde de ondernemersmoed om in 1975 zijn eigen bedrijf op te richten in Viladecans, Barcelona. Al snel moest hij zijn kleine werkplaats inruilen voor een groter industrieel gebouw, waar zijn twee zonen ook genoeg ruimte vonden en "aan boord kwamen" om meubels en voorwerpen voor RS Barcelona te produceren...

Leuke en frisse meubels

Toen de tweede generatie zich bij het familiebedrijf voegde, ging er een nieuwe dimensie open voor RS Barcelona en begon de tweede fase. Het afhandelen van bestellingen zorgt voor eten op tafel, maar is op de lange termijn onbevredigend. Dus gingen ze zelf creatief aan de slag en produceerden ze hun eerste eigen merkproduct - de "RS#2 tafelvoetbaltafel" van metaal. Ze maakten een paar fouten bij het maken van andere producten, maar het was het soort fout waar je veel van leert. Stap voor stap veroverden de spannende producten van RS Barcelona - voornamelijk meubilair met een leuk, ongebruikelijk en fris ontwerp - de etalages van internationaal bekende trendsetters. De eerste kleine successen volgden.

Nieuwe ideeën en concepten voor meubelontwerp

De derde fase begon op de meubelbeurs in Milaan, waar RS Barcelona de ontwerpers van "Stone Designs" ontmoette. RS Barcelona besloot om delen van de ontwerpen van Stone Designs te verwerken in de productie van zijn meubels en objecten. Sinds het begin van deze samenwerking ziet RS Barcelona het ontwerpen van meubels en voorwerpen vanuit een heel ander perspectief. Door deze verrijking blijft RS Barcelona contact zoeken met zowel jonge, onbekende als gevestigde ontwerpers om nieuwe ideeën en innovatieve concepten te vinden voor het ontwerp van nieuwe meubels. Ontwerpers zoals Rafael Rodriguez, Shigeki Fujishiro, Stone Designs, Werner Aisslinger en Matt Gagnon ontwikkelen momenteel meubels voor RS Barcelona. Ze zien zichzelf allemaal als een familie die leeft voor het tongue-in-cheek, verrassende of geestige en humoristische ontwerp van hun meubels en objecten. Naast meubels en objecten hebben ze ook andere tafelvoetbaltafels gemaakt - gewoon omdat ze zelf graag spelen.

RS Barcelona op de vierde etappe

De vierde fase is vandaag. De verwezenlijking van de droom gaat door. Nieuwe ideeën voor meubels en voorwerpen wachten als het ware "om de hoek" om ontdekt en gerealiseerd te worden door RS Barcelona. Als deze meubels net zo verrassend en geestig blijken te zijn als de "Burger Armchair", de "Hot Dog Couch" of de "Eiffel Aluminium Stool", die doet denken aan de constructie van de Eiffeltoren, dan kunnen we allemaal uitkijken naar nieuwe meubels en objecten van RS Barcelona.

Het ontwerp van het eerste handelsmerk van RS Barcelona, de "RS#2 tafelvoetbaltafel" van metaal, is uitgebreid met nog een geestig onderdeel. Naast de keuze uit kleuren voor het shirt, de huid en het haar, kunnen klanten nu ook kiezen of ze met mannelijke of vrouwelijke figuren willen spelen. Deze versie van de "RS#2" met vrouwelijke spelers is het eerste tafelvoetbalspel voor vrouwen ooit en heet "Ella".

Meer lezen
Deel share icon