Exclusiviteit ontmoet duurzaamheid: designmeubels die inspireren!

Meer dan alleen levering: gratis verzending vanaf €500 & optionele montage!

Altijd een stap vooruit met onze nieuwsbrief: Ontvang 5% premiekorting!

Novamobili Designmeubels

Meubilair van Novamobili

Italië staat nog steeds voor "La Dolce Vita" en voor uitmuntend design, of het nu in de mode is, in de carrosseriebouw in de auto-industrie of in de productie van elegante, hoogwaardige en functionele meubelen. Novamobili is een internationaal gerenommeerd bedrijf gevestigd in Pieve Di Soligo, Italië, dat dergelijke meubels ontwikkelt. Achter het wereldwijde succes van het merk Novamobili schuilt een lange traditie die staat voor een specifieke filosofie, voortdurend onderzoek, oprechte betrokkenheid en duurzame ontwikkeling in de meubelproductie.

De geschiedenis van Novamobili

De geschiedenis van Novamobili begon in 1952 toen de jonge Alfredo Battistella, nadat hij de geheimen van het houtbewerken had geleerd in de werkplaats van een meester-ambachtsman, een klein industrieel gebouw kocht en samen met zijn collega's en vrienden meubels begon te produceren. Dit waren jaren van hard werken en groot enthousiasme. Alfredo Battistella's bedrijf omarmde de nieuwe technologieën in de meubelproductie en de markttrends van die tijd, en Novamobili meubelen werden al snel de maatstaf voor Italiaans interieurdesign.

Onderzoek en innovatie bij Novamobili

De afdeling onderzoek en innovatie bij Novamobili is van fundamenteel belang voor het bedrijf. In deze afdeling krijgen oplossingen en ideeën voor nieuwe meubels vorm en worden ze getest. Een intern team van ontwerpers en ingenieurs volgt het hele proces van de creatie van de eerste meubelprototypes tot de goedkeuring en planning van de industriële productie met behulp van ultramoderne software.

Milieubescherming bij Novamobili

Wist u dat de lucht in een huis meer vervuild kan zijn dan de lucht buiten? Als er bij de productie van meubelen materialen van lage kwaliteit worden gebruikt, kunnen er schadelijke vluchtige stoffen vrijkomen. Daarom gebruikt Novamobili bij de productie van meubelen materialen met het "Greenguard Indoor Air Quality Certification", de strengste internationale certificering voor chemische emissies. Uit respect voor de natuur en om de productkwaliteit en de gezondheid van de klanten te garanderen, gebruikt Novamobili alleen watergedragen lakken van een merk met ecolabel. Deze lakken verminderen de uitstoot met 95%!

Novamobili meubilair - kwaliteit in ontwerp, materiaal en functionaliteit

Novamobili heeft meubelseries ontwikkeld die vernoemd zijn naar tijdstippen, functies en levensstijlen. "Tempo Armadi" en "Tempo Cabine" bieden inbouwkasten en (inloop)kasten die elegant in de ruimte passen, met schuif- en draaideuren en perfectie op maat in elk detail. "Tempo Notte" is ontstaan uit een groot ontwerpproject met als doel meubels voor de nacht te ontwikkelen en harmonie te ervaren in een van de meest intieme ruimtes in een huis: de slaapkamer. Er werden bedden met een onmiskenbare stijl en vrije composities van hoofdeinden en bedframes ontwikkeld, evenals opbergmeubels in alle maten in strikt geometrische of zachte kleuren. Houtsoorten, nerven en stoffen kunnen uit een uitgebreid assortiment worden gekozen. "Tempo Giorno" biedt alles voor het woongedeelte. "Tempo Libero" biedt accessoires die een fundamenteel onderdeel van de woonomgeving en levensstijl zijn geworden. Van banken en tafels, stoelen en fauteuils tot planken, dressoirs en spiegels - alles kan vrij gecombineerd worden met de meubels uit de woon- en slaapkamer. Met "Forsingle" heeft Novamobili een meubellijn ontwikkeld die speciaal is afgestemd op de behoeften en levensstijl van jonge mensen - mensen die alleen wonen, slechts een paar vierkante meter woonruimte en een klein budget hebben, maar toch meubels met elegantie en stijl willen - meubels zoals die van Novamobili.

U kunt ook meer informatie vinden op Novamobili.it

Meer lezen
Deel share icon